Kiválók kirándulása 2021

Hatalmas lelkesedéssel vágtunk neki az általunk csak „stréber kirándulásként” emlegetett egy napos jutalomútnak, melynek során idén Balatonfüredre, Veszprémbe és Nádasdladányba látogattunk el.

Első állomásunkon, Balatonfüreden először a Lóczy-barlangot néztük meg, majd egy kisebb túra során felkerestük a barlang felett lévő Jókai-kilátót. Bár a kilátóra felmászva rendkívül magasra lehetett jutni, sajnos mégsem láttunk túl sokat a panorámából a sűrűn gomolygó köd miatt. Mindenesetre nagyon büszkék voltunk magunkra, hogy teljesítettük a túrát és megmásztuk a hegyet. 😊 Miután leértünk a hegyről, egy majdnem egy órás kis séta következett Balatonfüred városában, melynek végén a Tagore sétányra értünk, ahol csodálatos képeket készíthettünk és gyönyörködhettünk a Balaton szépségében.

A „magyar tenger” mellől már robogtunk is tovább Veszprémbe. Itt csapatokra osztódtunk és egy telefonos applikáció segítségével fedeztük fel a várost. 16 izgalmas kérdésre kellett megkeresnünk a választ. A feladatok megoldásával mindenki loholva igyekezett, hogy első lehessen és a beígért ajándékot is bezsebelhesse. Hogy megtaláljuk a válaszokat, az egész várost körbe „szaladgáltuk”, mindenféle emléktáblákat, templomokat és szobrokat is felkerestünk, illetve tüzetesen meg is néztük őket, hiszen általában igen becsapós kérdésekkel találkoztunk. Hatalmas élmény volt számunkra ez a játékos feladat, egymást heccelve rengeteget nevettünk és kiválóan szórakoztunk. A jutalmunk sem maradt el, mindenki egy képeslappal és egy matricával gazdagodott, ami mindig erre a szép napra fog bennünket emlékeztetni. A „flúgos futam” után következett egy kis szabadprogram, amit leginkább ebédelésre használtunk fel.

Kirándulásunk utolsó megállója Nádasdladány volt, ahol a Nádasdy család frissen felújított kastélyát látogattuk meg. Engem személy szerint lenyűgözött ez a kastély, különösen, hogy mennyire látogatóbaráttá lett kialakítva; például: majdnem minden teremben vannak kihelyezve székek, pamlagok, így mindenki nyugodtan kényelembe helyezheti magát; illetve a gyermekszobában ki lehet próbálni a korabeli játékokat is. A kastély parkjában tett séta is hangulatosan telt, kellemes zárása volt a napnak.

Összeségében fantasztikusan éreztem magam. A programok változatosak és szórakoztatóak voltak, mindenki kedvét lelte bennük. Rengeteget nevettünk, és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, amiket azóta is szívesen mesélünk mindenkinek.

Szebenyi Naomi

previous arrow
next arrow
Slider